Java EE - Webfejlesztés

Tanfolyam kódja:
MFJAVAWEB
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
69 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Online kedvezmény

Csomag akcióban:

Java csomag akció

Java alapok (Java SE)

Rövid ismertetés:

Tanfolyamunkon a Java EE Web fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Java EE által adott webes komponenseket, technológiákat (Servlet, JSP).

Előfeltételek:

Java intenzív alap tanfolyam elvégzése, vagy azzal egyenértékű tudás. HTML ismeret. Eclipse fejlesztőkörnyezet alapszintű gyakorlati ismerete.

Kiknek ajánljuk?

Webes fejlesztés iránt érdeklődő Java fejlesztőknek, akiknek céljuk, hogy megismerjék a Java EE technológia webes fejlesztést támogató elemeit.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Napjaink egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb programozási nyelve a Java. Felhasználási területeit hosszan lehetne sorolni: webfejlesztések, alkalmazás szerverek, mobil eszközök stb. Tanfolyamunk során hallgatóink megismerik a Java EE által tartalmazott webes fejlesztésekhez nélkülözhetetlen technológiákat. A tanfolyam elvégzése után képesek lesznek önállóan létrehozni Java EE webes alkalmazásokat. Ismerni fogják az ehhez szükséges programozói fogásokat/technikákat, a szükséges beállításokat.

Tanfolyamunkon Oracle WebLogic Server 12 verziót használunk alkalmazásszerverként. Egyedi igény esetén lehetőség van WebLogic Server helyett Glassfish vagy WildFly (korábban JBoss) alkalmazásszerverek használatára. Ebben az esetben a gyakorlati feladatok során a kiválasztott szervert használjuk és megismerjük a specifikus alap adminisztrációs feladatokat is (konfiguráció, indítás/leállítás, telepítés, naplózás, további alapvető üzemeltetési feladatok).

 

Tematika:

1. BEVEZETÉS A JAVA EE TECHNOLÓGIÁBA

1.1. Java EE általános jellemzői
1.2. Verziók, története
1.3. Java EE 6 Web profil ismertetése
1.4. Mit nevezünk webes alkalmazásnak?

2. WEBES ALKALMAZÁS

2.1. Web-es architektúra (Servlet, JSP kapcsolata)
2.2. Model-View-Controller (MVC) felépítés
2.3. Alkalmazásszerver definíció
2.4. Webes Java EE konténer funkciói
2.5. Fejlesztési ciklus adott alkalmazásszerveren
2.6. Telepítés, csomagolás részletei
2.7. Eclipse fejlesztőkörnyezet áttekintése

3. SERVLET

3.1. HTTP részletesen
3.2. Kérés-válasz modell
3.3. Servlet technológia - Annotációk
3.4. Servlet technológia – Életciklus
3.5. Servlet technológia – Párhuzamos kiszolgálás
3.6. Formok és feldolgozásuk
3.7. POST és GET összehasonlítása
3.8. Kérések kiszolgálása
3.9. Filter-ek célja, implementálása
3.10. Filter API
3.11. URL rewriting

4. ALKALMAZÁS BEÁLLÍTÁSA, KONFIGURÁCIÓ

4.1. Alkalmazás leírók (DD)
4.2. Paraméterek megadása annotációkkal
4.3. Error page beállítása

5. JAVA SERVER PAGES (JSP)

5.1. JSP általános bemutatása
5.2. Servlet és JSP kapcsolata
5.3. JSP fájl életciklusa (jspInit, jspService, jspDestroy)
5.4. JSP direktívák
5.5. Session kezelés
5.6. JSP tag-ek, Expression Language
5.7. Beállítások (web.xml)
5.8. JSP nyelvi kiterjesztése (custom tags)
5.9. JSTL (JavaServer Pages Standard Tag Library)

6. TOVÁBBI TECHNIKÁK

6.1. Biztonsági kérdések
6.2. User authentikáció
6.3. A kommunikáció titkosítása SSL segítségével
6.4. Adatbázis elérés JDBC segítségével
6.5. Multipart form feldolgozása

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam megtanít bármilyen Java fejlesztőt arra, hogy miként fejlesszen egy meglehetősen komplex Android alkalmazást. A tanfolyam során a tanultakat egy példa alkalmazás elkészítésével hasznosítjuk. A tanfolyam célja, hogy a hallgató elsajátítsa az Androidos gondolkodást.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az informatikában széles körben használt HTML technológiákkal.

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

Tanfolyamunkon a Java EE EJB fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az EJB technológia alkalmazását elosztott rendszerek, alkalmazásszerverek esetén.

A Java Persistence API (JPA) segítségével hatékonyan tárolhatjuk adatbázisban Java objektumainkat, szabványosan érhetjük el az adatbázis funkcióit, de akár konkrét SQL utasítást is futtathatunk. Tanfolyamunkon a Java EE JPA fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az adatbáziskezelés folyamatát JPA technológia alkalmazásával.

Tanfolyamunkon a Java EE Java Server Faces (JSF) fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a JSF technológia alkalmazását webes alkalmazások esetén.

A tanfolyamon hallgatóink átfogó ismereteket szereznek a vállalati környezetben nagyon népszerű J2EE technológiáról.

Tanfolyam csomagunk a Java Enterprise Edition minden fontos témakörét lefedve átfogó tudást ad, gyakorlati feladatokon keresztül ismerik meg a résztvevők a különféle technológiákat.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE 8-as verzió forradalmi újdonságaival: Lambda kifejezések, stream-ek, új dátumkezeléshez kapcsolódó API-k. Segítségükkel immár a Java nyelvben is elérhetők a régóta hiányolt funkcionális programozás alapszintű nyelvi elemei.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE alapvető nyelvi elemeivel, függvénykönyvtáraival, a 8-as verzió újdonságaival. Képzésünk célja továbbá, hogy felkészítse hallgatóinkat az Oracle Java SE 8 illetve Java SE 7 programozói vizsgákra (OCA – Oracle Certified Associate, 1Z0-808, 1Z0-803).

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE haladó szintű nyelvi elemeivel, függvénykönyvtáraival, a 8-as verzió újdonságaival. Képzésünk célja továbbá, hogy felkészítse hallgatóinkat az Oracle Java SE 8, illetve Java SE 7 programozói vizsgákra (OCP – Oracle Certified Professional, kód:1Z0-809, kód:1Z0-804).

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Spring keretrendszer elemeivel és a hozzá kapcsolódó kiegészítő technológiákkal: Spring Data, Spring Boot, Spring Security. Képzésünk végén hallgatóink képesek lesznek önállóan létrehozni Spring keretrendszerre épülő Java alkalmazást.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2018-05-07  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2018-04-27

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2018-08-01  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2018-07-20
Akciók:

Első oktatási nap:

2018-12-05  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2018-11-23
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is