Java EE - Java Persistence API (JPA)

Tanfolyam kódja:
MFJAVAJPA
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
69 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Online kedvezmény

Rövid ismertetés:

A Java Persistence API (JPA) segítségével hatékonyan tárolhatjuk adatbázisban Java objektumainkat, szabványosan érhetjük el az adatbázis funkcióit, de akár konkrét SQL utasítást is futtathatunk. Tanfolyamunkon a Java EE JPA fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az adatbáziskezelés folyamatát JPA technológia alkalmazásával.

Előfeltételek:

Java intenzív alap illetve haladó tanfolyam elvégzése, vagy azzal egyenértékű tudás. Adatbázis és SQL alapismeret. Eclipse fejlesztőkörnyezet alapszintű gyakorlati ismerete.

Kiknek ajánljuk?

Java Persistence API (JPA) fejlesztés iránt érdeklődő Java fejlesztőknek, akiknek céljuk, hogy megismerjék a Java EE technológia hatékony adatbáziskezelést támogató elemeit.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Napjaink egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb programozási nyelve a Java. Felhasználási területeit hosszan lehetne sorolni: webfejlesztések, alkalmazásszerverek, mobil eszközök stb. Tanfolyamunk során hallgatóink megismerik a Java EE által tartalmazott, JPA fejlesztésekhez nélkülözhetetlen technológiákat. A tanfolyam elvégzése után képesek lesznek önállóan létrehozni alkalmazásszerver környezetben futó Java alkalmazást, amely rendelkezik adatbázis hozzáféréssel és hatékonyan használja ki a JPA technológiában rejlő lehetőségeket. Ismerni fogják az ehhez szükséges programozói fogásokat/technikákat, a szükséges beállításokat.

Tanfolyamunkon Oracle WebLogic Server verziót használunk alkalmazásszerverként. Egyedi igény esetén lehetőség van WebLogic Server helyett Glassfish vagy WildFly (korábban JBoss) alkalmazásszerverek használatára. Ebben az esetben a gyakorlati feladatok során a kiválasztott szervert használjuk és megismerjük a specifikus alap adminisztrációs feladatokat is (konfiguráció, indítás/leállítás, telepítés, naplózás, további alapvető üzemeltetési feladatok). 

Tananyagunk a Hibernate JPA implementációra épül. Egyedi igény esetén lehetőség van EclipseLink (TopLink) JPA megvalósítás használatára is. Egyedi tematikában MyBatis (nem ORM megoldás) oktatása is elérhető.

1. BEVEZETÉS A JAVA EE TECHNOLÓGIÁBA

1.1. Java EE általános jellemzői
1.2. Verziók, története
1.3. Java EE architektúra

2. FEJLESZTŐKÖRNYEZET BEMUTATÁSA

2.1. Alkalmazásszerver definíció
2.2. Fejlesztési ciklus adott alkalmazásszerveren
2.3. Telepítés, csomagolás részletei
2.4. Eclipse fejlesztőkörnyezet áttekintése
2.5. JPA konfiguráció
2.6. Adatbáziskezelő ismertetése

3. JAVA PERSISTENCE API (JPA) BEVEZETÉS

3.1. Mi a JPA?
3.2. ORM (Object/Relation Mapping)
3.3. Entitások definiálása
3.4. Adatbázis elemek (táblák, szekvenciák, ID-k)
3.5. Entity Manager használata
3.6. Objektumok tárolása
3.7. Alapvető adatbázis műveletek megvalósítása
3.8. Lekérdezések

4. ORM MEGVALÓSÍTÁS

4.1. Objektum relációk ábrázolása
4.2. Egyirányú és kétirányú kapcsolatok
4.3. Objektumok származtatásának leképzése
4.4. Beágyazott osztályok használata
4.5. Rendezési annotációk (OrderBy, OrderColumn)
4.6. Asszociatív törlés

5. ENTITY MANAGER

5.1. Entity Manager, a központi elem
5.2. Entitások életciklus eseményei
5.3. Find, merge, persist, remove múveletek
5.4. Adatszerkezetek (map, collection, enum) perzisztálása

6. LEKÉRDEZÉSEK (JPQL)

6.1. Java Persistence Query Language (JPQL)
6.2. Eredmények szúrése
6.3. Join szerkezet
6.4. Paraméterek megadása
6.5. Rekordok tömeges módosítása, törlése

7. LEKÉRDEZÉSEK (CRITERIA API)

7.1. Criteria API ismertetése
7.2. Lekérdezés összeállítása
7.3. Eredmény rendezése

8. TRANZAKCIÓK

8.1. Deklaratív és programozott tranzakciók
8.2. Java Transaction API (JTA) használata
8.3. Container-Managed Transaction (CMT)
8.4. Entitások verziózása
8.5. Zárolás az Entity Manager API-n keresztül
8.6. Rollback/Commit

9. PERFORMANCIÁLIS KÉRDÉSEK

9.1. Lazy fetch technika
9.2. Lapozás megvalósítása
9.3. Read-only lekérdezések
9.4. IDENTITY_ID generálás problémája
 
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam megtanít bármilyen Java fejlesztőt arra, hogy miként fejlesszen egy meglehetősen komplex Android alkalmazást. A tanfolyam során a tanultakat egy példa alkalmazás elkészítésével hasznosítjuk. A tanfolyam célja, hogy a hallgató elsajátítsa az Androidos gondolkodást.

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

Tanfolyamunkon a Java EE EJB fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az EJB technológia alkalmazását elosztott rendszerek, alkalmazásszerverek esetén.

Tanfolyamunkon a Java EE Java Server Faces (JSF) fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a JSF technológia alkalmazását webes alkalmazások esetén.

Tanfolyamunkon a Java EE Web Service fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Web Service (JAX-WS, REST) technológia alkalmazását elosztott rendszerek esetén.

Tanfolyamunkon a Java EE Web fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Java EE által adott webes komponenseket, technológiákat (Servlet, JSP).

A tanfolyamon hallgatóink átfogó ismereteket szereznek a vállalati környezetben nagyon népszerű J2EE technológiáról.

Tanfolyam csomagunk a Java Enterprise Edition minden fontos témakörét lefedve átfogó tudást ad, gyakorlati feladatokon keresztül ismerik meg a résztvevők a különféle technológiákat.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE 8-as verzió forradalmi újdonságaival: Lambda kifejezések, stream-ek, új dátumkezeléshez kapcsolódó API-k. Segítségükkel immár a Java nyelvben is elérhetők a régóta hiányolt funkcionális programozás alapszintű nyelvi elemei.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE alapvető nyelvi elemeivel, függvénykönyvtáraival, a 8-as verzió újdonságaival. Képzésünk célja továbbá, hogy felkészítse hallgatóinkat az Oracle Java SE 8 illetve Java SE 7 programozói vizsgákra (OCA – Oracle Certified Associate, 1Z0-808, 1Z0-803).

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE haladó szintű nyelvi elemeivel, függvénykönyvtáraival, a 8-as verzió újdonságaival. Képzésünk célja továbbá, hogy felkészítse hallgatóinkat az Oracle Java SE 8, illetve Java SE 7 programozói vizsgákra (OCP – Oracle Certified Professional, kód:1Z0-809, kód:1Z0-804).

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Spring keretrendszer elemeivel és a hozzá kapcsolódó kiegészítő technológiákkal: Spring Data, Spring Boot, Spring Security. Képzésünk végén hallgatóink képesek lesznek önállóan létrehozni Spring keretrendszerre épülő Java alkalmazást.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tanfolyam időpontok

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is