Java EE - Web Service fejlesztés

Tanfolyam kódja:
MFJAVAWS
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
69 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Online kedvezmény

Csomag akcióban:

Java csomag akció

Java alapok (Java SE)

Rövid ismertetés:

Tanfolyamunkon a Java EE Web Service fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Web Service (JAX-WS, REST) technológia alkalmazását elosztott rendszerek esetén.

Előfeltételek:

Java intenzív alap tanfolyam elvégzése, vagy azzal egyenértékű tudás. HTML ismeret. Eclipse fejlesztőkörnyezet alapszintű gyakorlati ismerete.

Kiknek ajánljuk?

Web Service fejlesztés iránt érdeklődő Java fejlesztőknek, akiknek céljuk, hogy megismerjék a Java EE technológia Web Service (JAX-WS, REST) fejlesztést támogató elemeit.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Napjaink egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb programozási nyelve a Java. Felhasználási területeit hosszan lehetne sorolni: webfejlesztések, alkalmazásszerverek, mobil eszközök stb. Tanfolyamunk során hallgatóink megismerik a Java EE által tartalmazott Web Service fejlesztésekhez nélkülözhetetlen technológiákat. A tanfolyam elvégzése után képesek lesznek önállóan létrehozni Java EE Web Service-t. Ismerni fogják az ehhez szükséges programozói fogásokat/technikákat, a szükséges beállításokat.

Tanfolyamunkon Oracle WebLogic Server 12 verziót használunk alkalmazásszerverként. Egyedi igény esetén lehetőség van WebLogic Server helyett Glassfish vagy WildFly (korábban JBoss) alkalmazásszerverek használatára. Ebben az esetben a gyakorlati feladatok során a kiválasztott szervert használjuk és megismerjük a specifikus alap adminisztrációs feladatokat is (konfiguráció, indítás/leállítás, telepítés, naplózás, további alapvető üzemeltetési feladatok).

  


Tematika:

1. BEVEZETÉS A JAVA EE TECHNOLÓGIÁBA

1.1. Java EE általános jellemzői
1.2. Verziók, története
1.3. Web Service története, bemutatása
1.4. Web Service fejlesztésének célja

2. EGY KIS XML…

2.1. XML bemutatása
2.2. XML névtér
2.3. XML séma
2.4. XML validálás

3. JAXB, ÚTON A WEB SERVICE FELÉ

3.1. Java XML API-k
3.2. JAXB (Java API for XML Binding)
3.3. XML adatok átalakítása Java objektumokká
3.4. Java objektumok ábrázolása XML formátumban
3.5. XML séma generálása Java objektum alapján

4. SOAP (SIMPLE OBJECT ACCESS PROTOCOL)

4.1. SOAP üzenet felépítése
4.2. WSDL leírás
4.3. WS-I Basic profil
4.4. WS-Policy
4.5. JAX-WS kliens oldali kód generálása
4.6. Kliens oldali kód létrehozása

5. WEB SERVICE FEJLESZTŐKÖRNYEZET

5.1. Alkalmazásszerver definíció
5.2. Fejlesztési ciklus adott alkalmazásszerveren
5.3. Telepítés, csomagolás részletei
5.4. Eclipse fejlesztőkörnyezet áttekintése

6. RESTFUL WEB SERVICE

6.1. RESTful architektúra ismertetése
6.2. HTTP metódusok és a REST
6.3. HTTP visszatérési kódok értelmezése
6.4. Verziózás
6.5. RESTful kliens létrehozása
6.6. Jersey installálása, beállítások
6.7. Jersey kliens API használata
6.8. XML és JSON feldolgozás

7. WEB SERVICE HIBAKEZELÉS

7.1. Hibakezelés SOAP WS esetén
7.2. Hibakezelés RESTful WS esetén
7.3. SOAP fault
7.4. HTTP hibakódok és Java Exception kapcsolata
7.5. Hibakezelés kliens oldalon

8. BIZTONSÁGI LEHETŐSÉGEK

8.1. web.xml biztonsági beállításai
8.2. Felhasználók és csoportok létrehozása
8.3. Támadási típusok ismertetése
8.4. Authentikáció és authorizáció
8.5. WS-Policy, WS-Security, WS-SecurityPolicy szabványok
8.6. SOAP üzenetek titkosítása
8.7. Jersey biztonsági lehetőségei
8.8. Jersey OAuth API 
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam megtanít bármilyen Java fejlesztőt arra, hogy miként fejlesszen egy meglehetősen komplex Android alkalmazást. A tanfolyam során a tanultakat egy példa alkalmazás elkészítésével hasznosítjuk. A tanfolyam célja, hogy a hallgató elsajátítsa az Androidos gondolkodást.

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

Tanfolyamunkon a Java EE EJB fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az EJB technológia alkalmazását elosztott rendszerek, alkalmazásszerverek esetén.

A Java Persistence API (JPA) segítségével hatékonyan tárolhatjuk adatbázisban Java objektumainkat, szabványosan érhetjük el az adatbázis funkcióit, de akár konkrét SQL utasítást is futtathatunk. Tanfolyamunkon a Java EE JPA fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az adatbáziskezelés folyamatát JPA technológia alkalmazásával.

Tanfolyamunkon a Java EE Java Server Faces (JSF) fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a JSF technológia alkalmazását webes alkalmazások esetén.

A tanfolyamon hallgatóink átfogó ismereteket szereznek a vállalati környezetben nagyon népszerű J2EE technológiáról.

Tanfolyam csomagunk a Java Enterprise Edition minden fontos témakörét lefedve átfogó tudást ad, gyakorlati feladatokon keresztül ismerik meg a résztvevők a különféle technológiákat.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE 8-as verzió forradalmi újdonságaival: Lambda kifejezések, stream-ek, új dátumkezeléshez kapcsolódó API-k. Segítségükkel immár a Java nyelvben is elérhetők a régóta hiányolt funkcionális programozás alapszintű nyelvi elemei.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE alapvető nyelvi elemeivel, függvénykönyvtáraival, a 8-as verzió újdonságaival. Képzésünk célja továbbá, hogy felkészítse hallgatóinkat az Oracle Java SE 8 illetve Java SE 7 programozói vizsgákra (OCA – Oracle Certified Associate, 1Z0-808, 1Z0-803).

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE haladó szintű nyelvi elemeivel, függvénykönyvtáraival, a 8-as verzió újdonságaival. Képzésünk célja továbbá, hogy felkészítse hallgatóinkat az Oracle Java SE 8, illetve Java SE 7 programozói vizsgákra (OCP – Oracle Certified Professional, kód:1Z0-809, kód:1Z0-804).

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Spring keretrendszer elemeivel és a hozzá kapcsolódó kiegészítő technológiákkal: Spring Data, Spring Boot, Spring Security. Képzésünk végén hallgatóink képesek lesznek önállóan létrehozni Spring keretrendszerre épülő Java alkalmazást.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2018-04-09  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2018-03-29
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is