Java EE - Enterprise JavaBeans (EJB) fejlesztés

Tanfolyam kódja:
MFJAVAEJB
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
69 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Online kedvezmény

Csomag akcióban:

Java csomag akció

Java alapok (Java SE)

Rövid ismertetés:

Tanfolyamunkon a Java EE EJB fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az EJB technológia alkalmazását elosztott rendszerek, alkalmazásszerverek esetén.

Előfeltételek:

Java intenzív alap, illetve haladó tanfolyam elvégzése, vagy azzal egyenértékű tudás. Eclipse fejlesztőkörnyezet alapszintű gyakorlati ismerete.

Kiknek ajánljuk?

Enterprise JavaBeans (EJB) fejlesztés iránt érdeklődő Java fejlesztőknek, akiknek céljuk, hogy megismerjék a Java EE technológia EJB fejlesztést támogató elemeit.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Napjaink egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb programozási nyelve a Java. Felhasználási területeit hosszan lehetne sorolni: webfejlesztések, alkalmazásszerverek, mobil eszközök stb. Java Enterprise Edition (EE) nagyvállalati környezetre kifejlesztett technológia, mely számos modult tartalmaz az elosztott, vállalati rendszerek hatékony fejlesztéséhez, a felmerülő feladatok kiszolgálásához. Ezen belül kiemelt helyet foglalnak el az Enterprise JavaBean-ek (EJB), melyek szabványos megoldásokon keresztül támogatják az üzleti folyamatok megvalósítását elosztott rendszerekben.

Tanfolyamunkon Oracle WebLogic Server verziót használunk alkalmazásszerverként. Egyedi igény esetén lehetőség van WebLogic Server helyett Glassfish vagy WildFly (korábban JBoss) alkalmazásszerverek használatára. Ebben az esetben a gyakorlati feladatok során a kiválasztott szervert használjuk és megismerjük a specifikus alap adminisztrációs feladatokat is (konfiguráció, indítás/leállítás, telepítés, naplózás, további alapvető üzemeltetési feladatok). 

Tematika:

1. BEVEZETÉS A JAVA EE TECHNOLÓGIÁBA

1.1. Java EE általános jellemzői
1.2. Verziók, története
1.3. Java EE architektúra
1.4. Elosztott környezet fogalma
1.5. Konténer szolgáltatásai
1.6. Két EJB alapfogalom: POJO, annotációk
1.7. EJB bemutatása
1.8. EJB típusai

2. EJB FEJLESZTŐKÖRNYEZET

2.1. Alkalmazásszerver definíció
2.2. Fejlesztési ciklus adott alkalmazásszerveren
2.3. Telepítés, csomagolás részletei
2.4. Eclipse fejlesztőkörnyezet áttekintése

3. SESSION BEAN

3.1. Mi a Session Bean?
3.2. Típusai: Stateful, Stateless, Singleton
3.3. CDI: Context and Dependency Injection
3.4. JNDI névtár szolgáltatás
3.5. Kliens megvalósítása
3.6. Session Bean életciklusa
3.7. Aszinkron hívások
3.8. Session Bean konfiguráció
3.9. Singleton megvalósítása

4. ÜZENETKEZELÉS (ASZINKRON FELDOLGOZÁS)

4.1. Üzenetkezelés elemei
4.2. Küldés és fogadás
4.3. Üzenetek felépítése
4.4. Message-Drive Bean (MDB)-ek
4.5. MDB életciklusa
4.6. MDB konfiguráció

5. IDŐZÍTŐ (TIMER)

5.1. Időzítők létrehozása
5.2. Időzítők kezelése, életciklus események

6. INTERCEPTOROK

6.1. Interceptor bemutatása
6.2. Interceptor életciklus

7. BIZTONSÁGI KÉRDÉSEK

7.1. Java EE biztonsági funkció
7.2. Authentikáció és authorizáció
7.3. Deklaratív biztonság fogalma
7.4. Biztonsági funkciók bemutatása

8. TOVÁBBI EJB TECHNIKÁK

8.1. Tranzakciókezelés (JTA)
8.2. CMT (Container Managed Transactions)
8.3. BMT (Bean Managed Transactions)
8.4. Tranzakcionális üzenetkezelés
8.5. Exception kezelés elosztott környezetben

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam megtanít bármilyen Java fejlesztőt arra, hogy miként fejlesszen egy meglehetősen komplex Android alkalmazást. A tanfolyam során a tanultakat egy példa alkalmazás elkészítésével hasznosítjuk. A tanfolyam célja, hogy a hallgató elsajátítsa az Androidos gondolkodást.

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

A Java Persistence API (JPA) segítségével hatékonyan tárolhatjuk adatbázisban Java objektumainkat, szabványosan érhetjük el az adatbázis funkcióit, de akár konkrét SQL utasítást is futtathatunk. Tanfolyamunkon a Java EE JPA fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az adatbáziskezelés folyamatát JPA technológia alkalmazásával.

Tanfolyamunkon a Java EE Java Server Faces (JSF) fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a JSF technológia alkalmazását webes alkalmazások esetén.

Tanfolyamunkon a Java EE Web Service fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Web Service (JAX-WS, REST) technológia alkalmazását elosztott rendszerek esetén.

Tanfolyamunkon a Java EE Web fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Java EE által adott webes komponenseket, technológiákat (Servlet, JSP).

A tanfolyamon hallgatóink átfogó ismereteket szereznek a vállalati környezetben nagyon népszerű J2EE technológiáról.

Tanfolyam csomagunk a Java Enterprise Edition minden fontos témakörét lefedve átfogó tudást ad, gyakorlati feladatokon keresztül ismerik meg a résztvevők a különféle technológiákat.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE 8-as verzió forradalmi újdonságaival: Lambda kifejezések, stream-ek, új dátumkezeléshez kapcsolódó API-k. Segítségükkel immár a Java nyelvben is elérhetők a régóta hiányolt funkcionális programozás alapszintű nyelvi elemei.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE alapvető nyelvi elemeivel, függvénykönyvtáraival, a 8-as verzió újdonságaival. Képzésünk célja továbbá, hogy felkészítse hallgatóinkat az Oracle Java SE 8 illetve Java SE 7 programozói vizsgákra (OCA – Oracle Certified Associate, 1Z0-808, 1Z0-803).

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE haladó szintű nyelvi elemeivel, függvénykönyvtáraival, a 8-as verzió újdonságaival. Képzésünk célja továbbá, hogy felkészítse hallgatóinkat az Oracle Java SE 8, illetve Java SE 7 programozói vizsgákra (OCP – Oracle Certified Professional, kód:1Z0-809, kód:1Z0-804).

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Spring keretrendszer elemeivel és a hozzá kapcsolódó kiegészítő technológiákkal: Spring Data, Spring Boot, Spring Security. Képzésünk végén hallgatóink képesek lesznek önállóan létrehozni Spring keretrendszerre épülő Java alkalmazást.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tanfolyam időpontok

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is