fbpx

ISTQB Advanced Level Test Manager vizsgafelkészítő e-learning

Tanfolyam kódja:
MFCTALTME
Tanfolyam hossza:
40 tanóra, tetszőleges időpontban
Ára:

Jelentkezz december 31-ig 89 500 Ft + ÁFA áron 99 500 Ft + ÁFA helyett!

Rövid ismertetés:

A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

Előfeltételek:

Angol nyelvismeret és sikeres ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsga szükséges.

Kiknek ajánljuk?

A képzést azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési folyamat tervezését, a tesztelés menedzsmentjét, monitorozását és vezérlését.

Képzés nyelve:
Angol
Részletes leírás:

300-nál is több szoftvertesztelő segítségével ismét elkészítettük szakmai kimutatásunkat a szoftvertesztelés magyarországi helyzetéről.

30 kérdést dolgoztunk fel, és egy nagyobb lélegzetvételű, infografikus elemzésben publikáljuk az eredményeinket a 2018-as évről.

A kimatutás eléréséhez kattints IDE

Köszönjük szépen a segítségeteket!


A kurzus három hónapos korlátlan online hozzáférést biztosít, melyben a vizsgakérdések, gyakorlatok és a fő technikák szerepelnek.

E-learning tananyagainkról bővebben itt olvashatsz.

A képzés tantermi formában is elérhető! 

ISTQB portfóliónk

 Tematika: 

1. BASIC ASPECTS OF SOFTWARE TESTING

1.1. Testing in the Software Lifecycle
1.2. Specific Systems
1.2.1. Systems of Systems
1.2.2. Safety Critical Systems
1.3. Metrics and Measurement
1.4. Ethics
 

2. TESTING PROCESSES

2.1. Test Process Models
2.2. Test Planning and Control
2.3. Test Analysis and Design
2.3.1. Identification of Test Conditions
2.3.2. Creation of Test Cases
2.4. Test Implementation and Execution
2.4.1. Test Implementation
2.4.2. Test Execution
2.5. Evaluating Exit Criteria and Reporting
2.6. Test Closure Activities
 

3. TEST MANAGEMENT

3.1. Test Management Documentation
3.1.1. Test Policy
3.1.2. Test Strategy
3.1.3. Master Test Plan
3.1.4. Level Test Plan
3.2. Test Plan Documentation Templates
3.3. Test Estimation
3.4. Scheduling and Test Planning
3.5. Test Progress Monitoring and Control
3.6. Business Value of Testing
3.7. Distributed, Outsourced, and Insourced Testing
3.8. Risk-Based Testing
3.8.1. Risk Management
3.8.2. Risk Management in the Lifecycle
3.9. Failure Mode and Effects Analysis
3.9.1. Areas of Application
3.9.2. Implementation Steps
3.9.3. Benefits & Costs
3.10. Test Management Issues
3.10.1. Test Management Issues for Exploratory Testing
3.10.2. Test Management Issues for Systems of Systems
3.10.3. Test Management Issues for Safety Critical Systems
3.10.4. Other Test Management Issues
 
Test Techniques (This is an overview only. For a course that focuses on test techniques, see Advanced Test Analyst and Advanced Technical Test Analyst.)
 

4. TESTING OF SOFTWARE CHARACTERISTICS

4.1. Quality attributes for domain testing
4.2. Quality attributes for technical testing
 

5. Reviews

5.1. The Principles of Reviews
5.2. Types of Reviews
5.2.1. Management review and audit
5.2.2. Reviews of particular work products
5.2.3. Performing a formal review
5.3. Introducing Reviews
5.4. Success Factors for Reviews
 

6. INCIDENT (DEFECT) MANAGEMENT

6.1. When Can a Defect Be Detected?
6.2. Defect Lifecycle
6.3. Defect Fields
6.4. Metrics and Incident Management
6.5. Communicating Incidents
 

7. STANDARDS AND TEST PROCESS IMPROVEMENT

7.1. Standards Considerations
7.2. Test Improvement Process
7.3. Improving the Test Process
 

8. TEST TOOLS AND AUTOMATION

8.1. Test Tool Concepts
8.1.1. Cost benefits and Risks of Test Tools and Automation
8.1.2. Test Tool Strategies
8.1.3. Integration & Information Interchange Between Tools
8.1.4. Automation Languages: Scripts, Script Language
8.1.5. The Concept of Test Oracles
8.1.6. Test Tool Deployment
8.1.7. Usage of Open Source Test Tools
8.1.8. Developing Your Own Test Tool
8.1.9. Test Tool Classification
8.2 .Test Tool Categories
8.2.1. Test Management Tools
8.2.2. Test Execution Tools
8.2.3. Debugging & Troubleshooting Tools
8.2.4. Fault Seeding & Fault Injection Tools
8.2.5. Simulation & Emulation Tools
8.2.6. Static and Dynamic Analysis Tools
8.2.7. Keyword-Driven Test Automation
8.2.8. Performance Testing Tools
8.2.9.Web Tools
 

9. PEOPLE SKILLS (TEAM COMPOSITION)

9.1. Individual Skills
9.2. Test Team Dynamics
9.3. Fitting Testing Within an Organization
9.4. Motivation
9.5. Communication
 

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

Tanfolyamunk az ISTQB Automotive Software Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva az autóipari szoftvertesztelés sajátosságait, sok gyakorlati példával és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

Tanfolyamunk az ISTQB Mobile Application Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva a mobilalkalmazások tesztelésének sajátosságait, gyakorlati példákkal és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a mérnöki és üzleti elemzésről, és megtanulják hatékony technikák segítségével kiválasztani a megfelelő személyeket és nyomon követni a követelmények teljesítését. Az IREB vizsga által lehetősége van a hallgatónak a nemzetközi szinten elismert Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) minősítés megszerzésére.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a követelmény kidolgozás és menedzsment elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) Foundation Level vizsgára.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nemfunkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl. karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nem funkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl.: karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési analízist, a tesztek tervezését és végrehajtását elsősorban a funkcionális tesztelésre koncentrálva. A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát.

A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Security Tester vizsgát és elsajátítani a biztonsági tesztelés módszertanát. A képzésen a hallgató átfogó képet kap a biztonsági tesztelés megközelítéseiről, megtervezéséről és kivitelezéséről.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Test Automation Engineer vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a teszt automatizálás módszertanáról, feladatairól és nehézségeiről.

A képzést azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési folyamat tervezését, a tesztelés menedzsmentjét, monitorozását és vezérlését. A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára. A minősítő vizsga standard angol nyelven, de magyarul is elérhető.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára.

A képzés során a résztvevők átfogó képet kapnak az ISTQB Expert Level Test Management Strategic Test Management modul elvárásairól, felkészítjük őket a kapcsolódó vizsgára. A tanfolyam a teljes 3x3 napos képzés első három napja. A vizsgafelkészítés mellett nagyon hasznos gyakorlati tudást is ad a tesztelési stratégia kialakítása területén. Egyedülálló lehetőség, mivel a tanfolyamot a szoftvertesztelés egyik legelismertebb szaktekintélye, az ISTQB korábbi elnöke és az ISTQB Expert Level egyik kialakítója, Rex Black tartja.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára. Az Agile Tester add-on a Foundation Level egy kiegészítése, amely bemutatja a napjainkban nagyon népszerű agilis fejlesztési módszertanok sajátosságait, és az ehhez kapcsolódó speciális szoftvertesztelési technikákat.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait modell-alapú környezetben és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Model-Based Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a teszteléshez és a tesztelés automatizálásához használható legfontosabb és legismertebb Micro Focus (HP) alkalmazásokat.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a tesztelés automatizálásához használható egyik legfontosabb és legismertebb alkalmazást, a Micro Focus (HP) Unified Functional Testing rendszert (korábbi nevén QuickTest Professional).

A workshop segít elsajátítani a teszteléssel kapcsolatos fogalmakat és módszertanokat a gyakorlatban. Kiváló kiegészítő lehetőség az ISTQB CTFL vizsgára való felkészüléshez, de nagyon hasznos az elméleti tudással már rendelkező tesztelőknek is a gyakorlati munka megismeréséhez.