fbpx

Szoftvertesztelés workshop

Tanfolyam kódja:
MFTESTWS1
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
89 500 Ft + Áfa
Csomag akcióban:

ISTQB CTFL tanfolyam és workshop csomagban

ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgafelkészítő

Rövid ismertetés:

A workshop segít elsajátítani a teszteléssel kapcsolatos fogalmakat és módszertanokat a gyakorlatban. Kiváló kiegészítő lehetőség az ISTQB CTFL vizsgára való felkészüléshez, de nagyon hasznos az elméleti tudással már rendelkező tesztelőknek is a gyakorlati munka megismeréséhez.

Előfeltételek:

Részvétel ISTQB Certified Tester Foundation Level tanfolyamon vagy az ISTQB CTFL tanúsítvány megléte vagy annak megfelelő tudás. A következő fogalmak és technikák ismerete: review, requirement, specificiaton, use case, user story, risk, walkthrough, technical review, inspection, incident, defect, test basis, test condition, test case, test procedure, black-box testing, equivalence partition, boundary value analysis, decision table, statement diagram, exploratory testing. Tesztelői gyakorlat nem előfeltétel.

Kiknek ajánljuk?

Elméleti alapokkal már rendelkező junior tesztelőknek, akik szeretnének mélyebb gyakorlati tudást szerezni a szoftverek tesztelésében.

Képzés nyelve:
Magyar, igény esetén angol
Részletes leírás:

300-nál is több szoftvertesztelő segítségével ismét elkészítettük szakmai kimutatásunkat a szoftvertesztelés magyarországi helyzetéről.

30 kérdést dolgoztunk fel, és egy nagyobb lélegzetvételű, infografikus elemzésben publikáljuk az eredményeinket a 2018-as évről.

A kimatutás eléréséhez kattints IDE

Köszönjük szépen a segítségeteket!


A workshop során a résztvevők az oktató iránymutatása alapján csoportos és egyéni feladatokat oldanak meg egy kitalált, de a valós projektekhez nagyon hasonló környezetben. Minden feladat után átbeszéljük a tapasztalatokat, feltárva az elkövetett hibákat és hiányosságokat.
A feladatok nagy részét papír alapon végezzük, de néhány esetben tényleges számítógépes munka szükséges.

Főbb feladatok:

1. SPECIFIKÁCIÓ, KÖVETELMÉNY FELÜLVIZSGÁLAT

A különféle felülvizsgálati technikák és szerepek gyakorlása követelményeket tartalmazó rendszer specifikációs dokumentumokon.

2. TERMÉK KOCKÁZATOK AZONOSÍTÁSA ÉS ÉRTÉKELÉSE

Specifikáció alapján potenciális szoftver hibák, termék kockázatok azonosítása és értékelés valószínűség és hatás alapján.

3. TESZTELÉSI FELTÉTELEK MEGHATÁROZÁSA

A teszt bázisból kiindulva tesztelési feltételek meghatározása és dokumentálása.

4. TESZT ESETEK TERVEZÉSE

Tesztelési feltételek, használati esetek és user story alapján funkcionális és nem-funkcionális teszt esetek tervezése és dokumentálása ekvivalencia partíció, határérték, döntési tábla, állapotátmenet és felderítő teszt technikák használatával.

5. TESZT ESETEK KIDOLGOZÁSA

Tesztek tényleges kidolgozása, beleértve a futtatás lépéseinek, teszt inputoknak és elvárt eredményeknek a meghatározását.

6. TESZTEK FUTTATÁSA

Tesztek tényleges futtatása, sikeresség eldöntése, naplózási feladatok gyakorlása.

7. HIBAJEGYEK ÍRÁSA

A futtatás eredményei alapján hibajegyek készítése, attribútumok kitöltésének gyakorlása.

8. JELENTÉSEK KÉSZÍTÉSE

A teszteléshez kapcsolódó jelentések készítésének és értelmezésének feladatai.

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nemfunkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl. karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nem funkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl.: karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési analízist, a tesztek tervezését és végrehajtását elsősorban a funkcionális tesztelésre koncentrálva. A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát.

A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Security Tester vizsgát és elsajátítani a biztonsági tesztelés módszertanát. A képzésen a hallgató átfogó képet kap a biztonsági tesztelés megközelítéseiről, megtervezéséről és kivitelezéséről.

A képzést azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési folyamat tervezését, a tesztelés menedzsmentjét, monitorozását és vezérlését. A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára. A minősítő vizsga standard angol nyelven, de magyarul is elérhető.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára.

A képzés során a résztvevők átfogó képet kapnak az ISTQB Expert Level Test Management Strategic Test Management modul elvárásairól, felkészítjük őket a kapcsolódó vizsgára. A tanfolyam a teljes 3x3 napos képzés első három napja. A vizsgafelkészítés mellett nagyon hasznos gyakorlati tudást is ad a tesztelési stratégia kialakítása területén. Egyedülálló lehetőség, mivel a tanfolyamot a szoftvertesztelés egyik legelismertebb szaktekintélye, az ISTQB korábbi elnöke és az ISTQB Expert Level egyik kialakítója, Rex Black tartja.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára. Az Agile Tester add-on a Foundation Level egy kiegészítése, amely bemutatja a napjainkban nagyon népszerű agilis fejlesztési módszertanok sajátosságait, és az ehhez kapcsolódó speciális szoftvertesztelési technikákat.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait modell-alapú környezetben és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Model-Based Tester Extension vizsgára

A Masterfield Junior Szoftvertesztelő Akadémia a szoftvertesztelés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik intenzív programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftvertesztelőként elhelyezkedni. 

A Masterfield Junior Szoftvertesztelő Akadémia a szoftvertesztelés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik esti programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftvertesztelőként elhelyezkedni. 

A Masterfield Junior Szoftvertesztelő Akadémia a szoftvertesztelés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik hétvégi programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftvertesztelőként elhelyezkedni. 

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Ranorex tesztautomatizációs eszközzel. Workshop jelleggel, gyakorlati példákon keresztül elsajátítják az eszköz használatához szükséges tudnivalókat és megismerik a benne rejlő lehetőségeket. 

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a legszélesebb körben elterjedt TMMi tesztelési folyamatfejlesztési modellt, annak hátterét, felépítését, szolgáltatásának módjait, részleteit és a tanfolyam egyben felkészítő a TMMi Professional vizsgára.

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2019-11-21  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2019-11-13

A tanfolyam ugyan még nem indult el, de a jelentkezési határidő lejárt. Hívd ügyfélszolgálatunkat, hátha még tudunk helyet biztosítani!


Első oktatási nap:

2019-12-05  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2019-11-27

Oktatók:


Első oktatási nap:

2020-01-23  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-01-13

Első oktatási nap:

2020-02-20  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-02-10

Első oktatási nap:

2020-03-19  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-03-09Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is