fbpx

Foundation Level Automotive Software Tester vizsgafelkészítő

Tanfolyam kódja:
MFCTFLAUT
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő nap, 8 tanóra, 9.00-17.00
Ára:
149 500 Ft + Áfa
Rövid ismertetés:

Tanfolyamunk az ISTQB Automotive Software Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva az autóipari szoftvertesztelés sajátosságait, sok gyakorlati példával és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

Előfeltételek:

ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsga vagy annak megfelelő tudás. Továbbá előnyös, ha a hallgató autóipari alapismeretekkel is rendelkezik, valamint legalább középfokú angol nyelvismeret is szükséges, tekintettel arra, hogy a tananyag, valamint a minősítő vizsga is angol nyelvű.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban az autóiparban dolgozó szoftverfejlesztőknek, tesztelőknek és integrátoroknak.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Világszinten és Magyarországon is különleges új tanfolyamunk az autóipari tesztelés módszertanával, hátterével, megtervezésével, implementálásával, technikáival, kockázataival és továbbfejlesztésével foglalkozik az ISTQB ajánlásait követve. A vizsgakérdések mellett nagy hangsúlyt kapnak az autóipari szoftvertesztelés témakörhöz kapcsolódó valós életből vett példák és gyakorlatok. A képzés gyártó- és eszközfüggetlen, számítógépes gyakorlatokat nem végzünk. 

 


Tematika:

 

1. INTRODUCTION

1.1 Requirements from divergent project objectives and increasing product complexity
1.2 Project aspects influenced by standards
1.3 The six generic phases in the system lifecycle
1.4 The contribution/participation of the tester in the release process
 

2. STANDARDS FOR THE TESTING OF E/E SYSTEMS

2.1 Automotive SPICE (ASPICE)
2.1.1 Design and structure of the standard
2.1.2 Requirements of the standard
2.2 ISO 26262
2.2.1 Functional safety and safety culture
2.2.2 Integration of the tester in the safety lifecycle
2.2.3 Structure and test specific parts of the standard
2.2.4 The influence of criticality on the extent of the test
2.2.5 Application of content from CTFL® in the context of ISO 26262
2.3 AUTOSAR
2.3.1 Objectives of AUTOSAR
2.3.2 General structure of AUTOSAR
2.3.3 Influence of AUTOSAR on the work of the tester
2.4 Comparison
2.4.1 Objectives of ASPICE and ISO 26262
2.4.2 Comparison of the test levels
 

3. TESTING IN A VIRTUAL ENVIRONMENT

3.1 Test environment in general
3.1.1 Motivation for a test environment in the automotive development
3.1.2 General parts of a test environment
3.1.3 Differences between Closed-Loop and Open-Loop
3.1.4 Essential interfaces, databases and communication protocols of an electronic control unit
3.2 Testing in XiL test environments
3.2.1 Model in the Loop
3.2.2 Software in the Loop
3.2.3 Hardware in the Loop (HiL)
3.2.4 Comparison of the XiL test environments
 

4. AUTOMOTIVE-SPECIFIC STATIC AND DYNAMIC TEST TECHNIQUES

4.1 Static test techniques
4.1.1 The MISRA-C: 2012 Guidelines
4.1.2 Quality characteristics for reviews of requirements
4.2 Dynamic test techniques
4.2.1 Condition testing, multiple condition testing, modified condition/decision testing
4.2.2 Back-to-Back-Testing
4.2.3 Fault injection testing
4.2.4 Requirements-based testing
4.2.5 Context-dependent selection of test techniques
 

A tanfolyam az ISTQB iránymutatásait követi, ám jelenleg még nem hivatalosan akkreditált.

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a mérnöki és üzleti elemzésről, és megtanulják hatékony technikák segítségével kiválasztani a megfelelő személyeket és nyomon követni a követelmények teljesítését. Az IREB vizsga által lehetősége van a hallgatónak a nemzetközi szinten elismert Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) minősítés megszerzésére.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a követelmény kidolgozás és menedzsment elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) Foundation Level vizsgára.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nemfunkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl. karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nem funkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl.: karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési analízist, a tesztek tervezését és végrehajtását elsősorban a funkcionális tesztelésre koncentrálva. A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát.

A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Security Tester vizsgát és elsajátítani a biztonsági tesztelés módszertanát. A képzésen a hallgató átfogó képet kap a biztonsági tesztelés megközelítéseiről, megtervezéséről és kivitelezéséről.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Test Automation Engineer vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a teszt automatizálás módszertanáról, feladatairól és nehézségeiről.

A képzést azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési folyamat tervezését, a tesztelés menedzsmentjét, monitorozását és vezérlését. A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára.

A képzés során a résztvevők átfogó képet kapnak az ISTQB Expert Level Test Management Strategic Test Management modul elvárásairól, felkészítjük őket a kapcsolódó vizsgára. A tanfolyam a teljes 3x3 napos képzés első három napja. A vizsgafelkészítés mellett nagyon hasznos gyakorlati tudást is ad a tesztelési stratégia kialakítása területén. Egyedülálló lehetőség, mivel a tanfolyamot a szoftvertesztelés egyik legelismertebb szaktekintélye, az ISTQB korábbi elnöke és az ISTQB Expert Level egyik kialakítója, Rex Black tartja.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára. Az Agile Tester add-on a Foundation Level egy kiegészítése, amely bemutatja a napjainkban nagyon népszerű agilis fejlesztési módszertanok sajátosságait, és az ehhez kapcsolódó speciális szoftvertesztelési technikákat.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait modell-alapú környezetben és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Model-Based Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a programok készítésének alapvető lépéseit, megismerik a programok felépítését és az alapvető programozási technikákat.

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2020-03-02  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-02-21

Oktatók:


Első oktatási nap:

2020-06-29  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-06-19

Oktatók:


Első oktatási nap:

2020-08-31  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-08-19

Oktatók:


Első oktatási nap:

2020-11-05  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-10-26

Oktatók:


Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is