fbpx

IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) Foundation Level vizsgafelkészítő

Tanfolyam kódja:
MFCPREFL
Tanfolyam hossza:
24 tanóra, 3 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:

Jelentkezz december 31-ig 139 500 Ft + ÁFA áron 149 500 Ft + ÁFA helyett!

Akciók:

Online kedvezmény

PACKAGE_SPECIALSCsomag akcióban:

IREB CPRE FL tanfolyam és workshop csomagban

Üzleti elemző workshop

Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a követelmény kidolgozás és menedzsment elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) Foundation Level vizsgára.

Előfeltételek:

Legalább középfokú angol nyelvismeret, tekintettel arra, hogy a tananyag és a képzést követő minősítő vizsga angol nyelvű. ISTQB Foundation Level minősítés előnyt jelent.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azon tesztelőknek, fejlesztőknek, üzleti elemzőknek, akik az IT szektoron belül a szoftverfejlesztési területen követelményekkel dolgoznak és szeretnének nemzetközileg elismert minősítést szerezni.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:
Ez a tanfolyam e-learning formában is elérhető!

Oktatóközpontunk az IREB által hivatalosan elismert tréning partner, tanfolyamunk megfelel az általuk támasztott szigorú követelményeknek. Az oktatás magyar nyelven folyik és a tananyag, kapcsolódó segédanyagok angol nyelvűek.

A tanfolyam - a CPRE Foundation Level vizsga jellegéből adódóan - elsősorban az elméletre, a fogalmakra és a módszerek alapjaira koncentrál. Emellett a segédanyagok között számos - a tudást elmélyítő - gyakorlatot találunk, valamint a könnyűnek egyáltalán nem nevezhető CPRE Foundation Level vizsgára való felkészülést segítő minta vizsgakérdéseket. 

A Foundation Level elhelyezkedése a CPRE modellben:

IREB_CPRE_szintek

A tanfolyamhoz szakirodalom ajánlót az IREB weboldalán találhat.

A tanfolyam után oktatóközpontunkban előre egyeztetett időpontban online vizsga vagy a Hungarian Testing Board szervezésében külső helyszínen előre meghirdetett időpontokban papír alapú vizsga tehető. A vizsgát nem tartalmazza a képzés díja, az aktuális árakról kérjük, érdeklődjön munkatársainknál.

Két napos gyakorlatias Üzleti elemző workshop tanfolyamot készítettünk, amely az IREB kurzus kiegészítő tanfolyama. Gyakorlatias képzésünkön a hallgatók egy mintapéldán keresztül sajátítják el az üzleti elemzők feladatait. A résztvevők végigkísérhetnek egy projektet a követelmények feltárásától a teljes dokumentálásig és a már élő követelmények menedzsmentjéig.

 

Tematika:

1.0 Defining the Job 

1.1 Do good requirements matter? 
1.2 Basic terminology
1.3 Business analyst or requirements engineer?
1.4 Required skills
1.5 Determining the scope

 

2.0 Categorizing Requirements 

2.1 Functional requirements
2.2 Decomposition of requirements
2.3 Data, information and interface requirements
2.4 Non-functional requirements   

 

3.0 Eliciting Requirements 

3.1 Identifying the sources
3.2 Finding the stakeholders 
3.3 Applying elicitation techniques 

 

4.0 Documenting Requirements

4.1 Preparing the glossary
4.2 Getting ready to document
4.3 IEEE guidelines 
4.4 Assigning attributes 

 

5.0 Modeling Techniques

5.1 Introduction to models
5.2 Data and static models
5.2.1 Business rules
5.2.2 Class model
5.2.3 CRUD matrix
5.2.4 Data dictionary
5.2.5 Entity relationship diagram (ERD)
5.3 Functional and behavioral models
5.3.1 Activity diagram
5.3.2 Data flow diagram
5.3.3 Flowchart
5.3.4 State machine diagram
5.3.5 UML statechart
5.4 Usage models     
5.4.1 User profiles
5.4.2 Use case descriptions
5.4.3 Use case diagrams
5.4.4 User stories

 

6.0 Conducting Reviews and Gaining Approval 

6.1 Checking quality
6.2 Validating through reviews 
6.3 Obtaining approvals

 

7.0 Implementing and Maintaining 

7.1 Requirement views
7.2 Tracking traceability 
7.3 Managing changes
7.4 Supporting the implementation

 

8.0 Tools

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

Tanfolyamunk az ISTQB Automotive Software Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva az autóipari szoftvertesztelés sajátosságait, sok gyakorlati példával és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

Tanfolyamunk az ISTQB Mobile Application Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva a mobilalkalmazások tesztelésének sajátosságait, gyakorlati példákkal és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a mérnöki és üzleti elemzésről, és megtanulják hatékony technikák segítségével kiválasztani a megfelelő személyeket és nyomon követni a követelmények teljesítését. Az IREB vizsga által lehetősége van a hallgatónak a nemzetközi szinten elismert Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) minősítés megszerzésére.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nemfunkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl. karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nem funkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl.: karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési analízist, a tesztek tervezését és végrehajtását elsősorban a funkcionális tesztelésre koncentrálva. A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát.

A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Test Automation Engineer vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a teszt automatizálás módszertanáról, feladatairól és nehézségeiről.

A képzést azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési folyamat tervezését, a tesztelés menedzsmentjét, monitorozását és vezérlését. A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára.

A képzés során a résztvevők átfogó képet kapnak az ISTQB Expert Level Test Management Strategic Test Management modul elvárásairól, felkészítjük őket a kapcsolódó vizsgára. A tanfolyam a teljes 3x3 napos képzés első három napja. A vizsgafelkészítés mellett nagyon hasznos gyakorlati tudást is ad a tesztelési stratégia kialakítása területén. Egyedülálló lehetőség, mivel a tanfolyamot a szoftvertesztelés egyik legelismertebb szaktekintélye, az ISTQB korábbi elnöke és az ISTQB Expert Level egyik kialakítója, Rex Black tartja.

Az IT Business Analyst akadémia az olyan szoftverfejlesztés üzleti oldala iránt érdeklődőknek szól, akik olyan - akár hétvégi - kurzusokon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni, mely 2-3 hónap alatt felkészíti őket a gyakorlati munkavégzésre és a nemzetközi vizsgára. A program átfogó alapismeretekkel és gyakorlatban használható ismeretanyaggal ruházza fel a résztvevőket. A kurzus elvégzése után a diákok képesek lesznek egy szoftverbevezetési projekt üzleti és informatikai igényfelmérésre, folyamatok alapszintű optimalizálására, illetve az ehhez kapcsolódó dokumentációs és adatelemzési feladatok ellátására. 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a teszteléshez és a tesztelés automatizálásához használható legfontosabb és legismertebb Micro Focus (HP) alkalmazásokat.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a tesztelés automatizálásához használható egyik legfontosabb és legismertebb alkalmazást, a Micro Focus (HP) Unified Functional Testing rendszert (korábbi nevén QuickTest Professional).

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a szoftverfejlesztés teljes életciklusát támogató eszközt, a Micro Focus ALM rendszert (korábban HP Quality Center).

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a teszteléshez és a tesztelés automatizálásához használható Micro Focus (Borland) Silk Test Classic alkalmazást.

Gyakorlatias képzésünkön a hallgatók egy mintapéldán keresztül sajátítják el az üzleti elemzők feladatait. Végigkísérünk egy projektet a követelmények feltárásától a teljes dokumentálásig és a már élő követelmények menedzsmentjéig.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az üzleti modellezésre használt egyik legelterjedtebb módszertannal, a Business Process Modeling Notation-nel. 

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2020-02-24  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-02-14

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2020-05-25  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-05-15
Akciók:

Első oktatási nap:

2020-09-02  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-08-24
Akciók:

Első oktatási nap:

2020-11-02  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-10-22
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is