fbpx

TestLink tesztmenedzsment eszköz használata

Tanfolyam kódja:
MFTSTTL1
Tanfolyam hossza:
8 tanóra, 1 nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
69 500 Ft + Áfa
Akciók:

Újra Együtt kedvezmény

Anyák napja egész évben

Stay Home kedvezmény

Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a tesztelés menedzsment egyik legismertebb nyílt forráskódú rendszerét, a TestLinket.

Előfeltételek:

Tesztelési módszertanok alapfokú ismerete

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Bevezetés

Általános struktúra

Terminológia

Példa TestLink egyszerú munkamenetére

Kezelés és billentyúzet-kombinációk

 

Teszt projektek

Új teszt projektek létrehozása

Teszt projektek szerkesztése és törlése 

 

Teszt specifikációk

Teszt suite-ok

Tesztesetek

Kulcsszavak

Teszt specifikáció dokumentum generálása

 

Követelmény-alapú tesztelés

Követelmény specifikáció dokumentumok

Követelmények kezelése

 

Teszt tervek

Tesztelési terv létrehozása és törlése 

Buildek kezelése

Test Set - Tesztesetek hozzáadása

Test Set - Tesztesetek eltávolítása

Teszt végrehajtás hozzárendelése

Priorizálás

Mérföldkövek

 

Test Execution

Általános bevezetés

Navigáció és beállítások

Teszt végrehajtás

 

Jelentések és metrikák

Általános metrikák

Metrikák lekérdezése

Teszteset jelentések (Blokkolt, sikertelen, és nem futott) 

Test riportok

Táblázatok/Diagramok

Bug riportok

Követelményeken alapuló jelentés

Hogyan kell egy új jelentést készíteni?

 

Adminisztráció

Felhasználói fiók beállításai

Jogosultságok

Egyéni mezők

 

Adat import/export

Teszt projektek exportja / importja 

Teszt suite-ok exportja / importja

Csak egy Test Case importja

Több teszteset exportja / importja

Kulcsszavak exportja / importja

Szoftver követelmények exportja / importja 

Eredmények importja

Tesztesetek Excelből, XML segítségével

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a böngészőben futó alkalmazások automatizált teszteléséhez használható egyik legismertebb nyílt forráskódú keretrendszer, a Selenium alapjait.

A tanfolyamon a hallgatók magas szinten elsajátítják a böngészőben futó alkalmazások automatizált tesztelésének legismertebb nyílt forráskódú keretrendszerét, a Seleniumot.

A résztvevők megismerik a Jira, mint alkalmazás testreszabásához szükséges összes alapvető lehetőséget, barátságos, kézreálló megoldásnak tekintik majd az elsőre bonyolultnak tűnő sémák rendszerét, segítségükkel hatékony projektsablonokat lesznek képesek létrehozni.Olyan valós életből vett példákkal gazdagodnak, melyek segítségével egy átlátható, könnyen üzemeltethető Jira példány adminisztrátorai lehetnek. Könnyűszerrel megvalósítanak tetszőleges - akár nem IT területről érkező - munkafolyamatot, egyedi mezőkkel, testreszabott képernyőkkel Képesek lesznek a jogosultsági rendszer és az értesítési mechanizmusok finomhangolásával hatékony - minimális e-mail kommunikációt igénylő - munkateret létrehozni. Átfogó kép birtokában lesznek a Jira mint alkalmazás üzemeltetésével kapcsolatos alapvető teendőkről.

A képzés szakmai hátterét a META-INF Kft (Atlassian Platinum Solution Partner) biztosítja.

A tanfolyam után a résztvevők otthonosan mozognak majd egy Jira rendszeren belül, gyakorlati ismeretekkel elmélyített jártasságot szereznek a projektek, feladatok, munkafolyamatok világában. Képesek lesznek az alapfunkciók használatán túl – adminisztrátori jogosultságokat nem igénylő lehetőségek felhasználásával – saját igényeiknek megfelelően kialakítani munkakörnyezetüket vezérlőpultok, lekérdezések segítségével. Olyan jó gyakorlatokat próbálhatnak ki, melyek növelik egy csapat hatékonyságát például a projektmenedzsment, a munkaidő elszámolás, az együttműködés fejlesztése terén.

A képzés szakmai hátterét a META-INF Kft (Atlassian Platinum Solution Partner) biztosítja.

A tanfolyamot elvégezve a résztvevők képesek lesznek saját ügyfél-, és/vagy terméktámogató folyamataikat Atlassian eszközökkel megvalósítani, alapos tudásra tesznek szert az egyszerűsített, testreszabott ügyfélportálok és a Jira belső munkafolyamatainak kapcsolatában, valós életből vett példák segítségével ihletet meríthetnek abból mások hogyan oldották meg a fejlesztés-terméktámogatás együttműködését. A menedzsment számára könnyen áttekinthető, automatikusan frissülő kimutatásokat készíthetnek a szerződésekben vállalt kötelezettségek teljesítéséről. Képesek lesznek olyan kiszolgálási modellt megalkotni, melynek segítségével kétszer annyi ügyféligény kiszolgálása nem igényel kétszer annyi támogató kollegát.

 

A képzés szakmai hátterét a META-INF Kft (Atlassian Platinum Solution Partner) biztosítja.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a teljesítménytesztekhez használható egyik legismertebb és legnagyobb tudású alkalmazás, a LoadRunner Professional alapjait.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a tesztelés automatizálásához használható egyik legfontosabb és legismertebb alkalmazást, a Micro Focus (HP) Unified Functional Testing rendszert (korábbi nevén QuickTest Professional).

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Ranorex tesztautomatizációs eszközzel. Workshop jelleggel, gyakorlati példákon keresztül elsajátítják az eszköz használatához szükséges tudnivalókat és megismerik a benne rejlő lehetőségeket. 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a teljesítmény teszteléshez használható egyik legismertebb nyílt forráskódú alkalmazást, az Apache JMetert.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a teszteléshez és a tesztelés automatizálásához használható Micro Focus (Borland) Silk Test Classic alkalmazást.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is