fbpx

Tervezési minták Java környezetben (Design Patterns)

Tanfolyam kódja:
MFDPJAVA
Tanfolyam hossza:
24 tanóra, 3 egymást követő munkanap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
119 500 Ft + Áfa
Akciók:

Online részvételi kedvezmény

Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a legfontosabb tervezési mintákkal, megtanulják felismerni és tudatosan használni őket.

Előfeltételek:

Stabil Java programozási ismeretek, alapvető objektumorientált programozási ismeretek magabiztos használata.

Kiknek ajánljuk?

A design patterns ismeret minden szoftverfejlesztőtől egy alapvető elvárás, így ajánljuk mindenkinek, aki programozóként dolgozik és még ismeretlen számára a téma vagy szeretne ebben fejlődni.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

A tanfolyam célja, hogy bemutassa a hallgatóknak a klasszikus objektumorientált tervezési mintákat, ezek implementálását, működését, felhasználási lehetőségeit nagyobb rendszerekben. A tanfolyam során először megismerkedünk néhány magasabb szintű objektumorientált szoftvertervezési elvvel, implementáljuk a klasszikus „Gang of four” tervezési mintákat illetve néhány modern adatvezérelt alkalmazás-tervezési mintát, végül pedig megnézzük, hogyan tudjuk nagyobb rendszerekben a minták kombinációját is használni.

Minden tervezési mintára láthatunk példákat, forráskóddal Java, C++ vagy C# nyelven, de a többi programozás képzéshez képest a design patterns tanfolyam elméletibb, az elsajátítandó ismeretek jellege miatt arányában több előadásra lehet számítani.Tematika:

1. PROGRAMOZÁSI ALAPELVEK: ÚJRAFELHASZNÁLHATÓ KÓD KÉSZÍTÉSE

2. OBJEKTUMORIENTÁLT PROGRAMOZÁS ALAPELVEINEK ISMÉTLÉSE

3. TERVEZÉSI MINTÁK FOGALMA

4. TERVEZÉSI MINTÁK TÖRTÉNETE: GANG OF FOUR

5. TERVEZÉSI MINTÁK CSOPORTOSÍTÁSA (LÉTREHOZÁSI, STRUKTURÁLIS, VISELKEDÉSI)

6. OBJEKTUMORIENTÁLT TERVEZÉSI MINTÁK

6.1. Adapter
6.2. Bridge
6.3. Builder
6.4. Chain of Responsibility
6.5. Command
6.6. Composite
6.7. Decorator
6.8. Facade
6.9. Factory Method
6.10. Flyweight
6.11. Interpreter
6.12. Iterator
6.13. Mediator
6.14. Memento
6.15. Abstract Factory
6.16. Observer
6.17. Prototype
6.18. Proxy
6.19. Visitor
6.20. Singleton
6.21. State
6.22. Strategy
6.23. Template Method

7. TERVEZÉSI MINTÁK ÖSSZEKAPCSOLÁSA, NAGYOBB RENDSZERELEMEK ÉPÍTÉSE

 
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az egyik legnépszerűbb fejlesztőeszközzel, a Microsoft Visual Studio-val és a C# programozási nyelvvel.

 

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek napjaink még mindig az egyik legfontosabb, legnagyobb múltú és legnagyobb elterjedtségű programozási nyelvével.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítanak több fontos, haladó C++ programozási technikát.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az egyik legnépszerűbb fejlesztőeszközzel a Delphi-vel és talán a legkönnyebben elsajátítható programozási nyelvvel, az Object Pascal-lal.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek egy nagyon gyakori felhasználói felület-adatbázis párossal és összeállítanak egy Microsoft SQL Server alapú Delphi alkalmazást.

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

 

Egyedi tematikájú és árazású tanfolyam, zárt képzés formájában indítjuk!

 

A tanfolyam célja, hogy a hallgatók a már meglévő JavaScript tudásukat bővítsék keretrendszerekkel, illetve szerver oldali programozással.

A hallgatók megismerkedhetnek napjaink egyik legismertebb programozási nyelvével egy dinamikus tanfolyam keretein belül, melyben helyet kap az interaktív tanulás, gyakorlati feladatok és klasszikus elméleti oktatás is. A tanfolyam elsődleges célja ugyan a témával csak most ismerkedők bevezetése a JavaScript alapjaiba, de hasznos azoknak is, akik meglévő ismereteiket szeretnék frissíteni, hogy azokat a haladó szintű tanfolyamunkon bővítsék tovább.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a legfontosabb tervezési mintákkal, megtanulják felismerni és tudatosan használni őket.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az UML nyelvvel, megtanulják használni a szoftverfejlesztés teljes életciklusában gyakorlati példákon keresztül. Alapértelmezettem az Enterprise Architect eszközben történik a gyakorlati rész bemutatása.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a modern webportálok és SPA alkalmazások fejlesztésének alapjait ASP.NET környezetben.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2020-11-16  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-11-06
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is