fbpx

Masterfield Akadémia - Rendszerüzemeltető Képzés

Tanfolyam kódja:
MFADMINAK
Tanfolyam hossza:
480 tanóra, 4 hónap, 60 oktatási nap, hétköznap, napközben, 9.00-16.30
Ára:
1 099 500 Ft + Áfa
Rövid ismertetés:

A Masterfield Üzemeltető Akadémia az informatikai rendszerek üzemeltetése iránt érdeklődőknek szól, akik intenzív programunkon szeretnének piacképes IT üzemeltetési ismeretekre szert tenni és üzemeltetőként elhelyezkedni.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Az informatika fejlődésével a vállalati IT rendszerek is egy bonyolultabbá váltak. A mai, modern IT rendszereknek sok fontos kritériumnak kell megfelelniük, mint például megbízhatóság, biztonság, teljesítmény és hatékonyság. Az üzemeltetők feladata, hogy folyamatosan nyomon kövessék az informatikai rendszer működését és ellenőrizzék, hogy a működés valóban eleget teszt az adott kritériumoknak. Az IT üzemeltetők köztudottan megbecsült és jól fizetett szakemberek, akik nélkül a rendszerek képtelenek lennének ellátni feladataikat. Az üzemeltetők szakmai véleményét a szoftverek tervezésekor és fejlesztésekor is folyamatosan figyelembe veszik.

A digitális átalakulásnak Magyarországon a legfontosabb erőforrását az informatikai szakemberek és a megfelelő digitális felkészültséggel rendelkező munkavállalók jelentik. Magyarországon csak informatikusból legalább 22.000 fő hiányzik a munkaerő-piacról, és a hiány folyamatosan növekszik. A digitális értelemben magas szinten felkészült munkavállalók esetében becslések szerint is országosan több százezres hiányról beszélhetünk.

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében a kormány célja, hogy a veszélyhelyzet munkaerőpiacot érintő hátrányos következményeinek elhárítása céljából a munkavállalók és az álláskeresők számára új kompetenciák megszerzését biztosítsa struktúraváltó felnőttképzési program keretében, hogy az állásukat elvesztők, a munkahelyváltók lehetőséget kapjanak a karrierváltásra új kompetenciák megszerzésével, amely hosszú távon hozzájárul Magyarország gazdasági növekedéséhez.

A képzés teljes díját az állam fizeti, a struktúraváltó felnőttképzési program keretében. Nincs más dolgod, mint letenni a voksodat a karrierváltás mellett és már indulhat is a képzés. Az állami támogatás pontos részletei még nem ismertek. Vedd fel velünk a kapcsolatot és tájékoztatunk minden új információról.

Az üzemeltetők, – akik maguk is IT szakemberek – munkája fontos része a kis- és nagyvállalati rendszerek működtetésének. Feladatuk közé tartozik a rendszerek felügyelete, incidensek elhárítása és kezelése, finomhangolás, architektúra tervezés, biztonsági problémák kezelése.

Az IT üzemeltető egy tanulható hivatás. A tanulás során rengeteg különböző technológiát kell megismerni és nem lehet elveszni az IT útvesztőiben. Javasoljuk, hogy előzetesen töltsd ki rövid informatikai tesztünket, mellyel bepillantást nyerhetsz, hogy milyen ismereteket szükségesek az üzemeltetői munkához!

A teszt sikeressége vagy éppen sikertelensége természetesen nem garancia semmire, de kezdeti iránymutatásnak mindenképpen hasznos. Ha a tesztet követően úgy érzed, ez a világ nem neked való, akkor szoftvertesztelői, programozói vagy webfejlesztő akadémiánkat ajánljuk neked.

Ahhoz, hogy sikeresen teljesítsd a programot, a következőkre lesz szükséged:

 • Legalább középfokú (érettségi) végzettség
 • Angol nyelv KER A1 nyelvvizsga, vagy azzal egyenértékű nyelvismeret
 • Számítógép és internet hozzáférés
 • Erős számítástechnikai ismeretek
 • Jó problémamegoldó készség
 • Jó munkabírás, terhelhetőség
 • Számítógépek iránti rajongás ;)
 • Nálunk laptopot nem kell hoznod, mi biztosítunk mindent a tanulásodhoz

Jelenleg az intenzív programunkat nézed. Itt 4 hónap alatt, 60 napon zajlik az Akadémia, hétköznap, napközben, normál munkaidőben. A Masterfield Oktatóközpontban töltött napokon kívül szükséged lesz felkészülésre ahhoz, hogy jól tudj haladni az új ismeretekkel. Ilyen szabadabb napokat is tartalmaz a 4 hónap. Tapasztalatunk szerint szükség van lazább napokra is ahhoz, hogy ez a rengeteg új tudás ne legyen túl megterhelő és tényleg rögzüljön.

A Masterfield Oktatóközpont Üzemeltető Akadémiája segítséget nyújt az IT üzemeltetői pályán való induláshoz, biztos elméleti és gyakorlati alapismeretekkel ruház fel Téged. A program megkezdése előtt természetesen tisztában kell lenned azzal, hogy senki nem válik néhány hónap alatt profi üzemeltetővé. Mint minden új szakma elsajátítása, ez is sok tanulást és gyakorlást igényel, mely egy hosszabb folyamat. Célunk továbbá, hogy az állásukat elvesztők, a munkahelyváltók lehetőséget kapjanak egy a munkaerőpiacon keresett szakma elsajátítására.

A Masterfield Üzemeltető Akadémiát elvégzett résztvevők nagyon jó eséllyel indulnak, amikor az álláskereséshez érnek. Akadémiai programjainkon a szakmai felkészítés mellett karrier tanácsadást is nyújtunk és biztosítjuk a lehetőséget, hogy válogassanak partnereink állásajánlatai között. A képzésen történő részvétel ugyanakkor nem jelent a hallgatóknak kötelezettséget az ajánlatok elfogadására.

A Masterfield Üzemeltető Akadémián megismerkedsz a legelterjedtebb vállalati IT platformok üzemeltetésével. Olyan átfogó ismereteket kapsz, amely nemcsak elméleti tudás, hanem a gyakorlatban is jól hasznosítható lesz. A képzés során lesz elméleti oktatás, hozzá kapcsolódó gyakorlati feladatokkal. A felmerülő kérdések megbeszélésére az oktatási napokon kívül is rendszeres konzultációs alkalmakat biztosítunk. Természetesen ösztönzünk a minél több gyakorlásra, ehhez házi feladatokkal is készülünk. Csak rajtad múlik, hogy milyen mély tudást szeretnél megszerezni, mi ehhez minden feltételt biztosítunk oktatói oldalról.

 • Operációs rendszerek (Linux, Windows)
 • Hálózati ismeretek
 • Biztonsági kérdések
 • Vállalati környezetek
 • DevOps témakörök
 • Folyamatautomatizálás
 • Continuous Integration/Continuous Delivery
 • Rendszerek monitorozása
 • Logelemzés
 • Cloud rendszerek
 • Virtualizált környezetek

Persze, hiszen sok időt fogsz nálunk tölteni. Megnézheted a helyszínt vagy akár belenézhetsz az éppen futó tanfolyamokba. Kérünk, hogy előre jelezd érkezésed, így munkatársaink számítanak Rád!

Tedd fel bátran, vagy gyere be hozzánk körbenézni! :)

 

Zoltay-Balázs Viktória

oktatásszervező

 

   

   

  További információt partnereinknek szóló oldalunkon találsz.

   
   
   
  Vissza


  Hasonló tanfolyamok listája:

  Az IT Business Analyst akadémia az olyan szoftverfejlesztés üzleti oldala iránt érdeklődőknek szól, akik olyan kurzusokon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni, mely 2-3 hónap alatt felkészíti őket a gyakorlati munkavégzésre és a nemzetközi vizsgára. A program átfogó alapismeretekkel és gyakorlatban használható ismeretanyaggal ruházza fel a résztvevőket. A kurzus elvégzése után a diákok képesek lesznek egy szoftverbevezetési projekt üzleti és informatikai igényfelmérésre, folyamatok alapszintű optimalizálására, illetve az ehhez kapcsolódó dokumentációs és adatelemzési feladatok ellátására. 

  A képzés egyedi ütemezésben, az első héten 5 egymást követő munkanapon, utána további 10 héten keresztül, heti egy alkalommal (általában a hét utolsó munkanapján) zajlik. 

  A tananyagok egy része angol nyelvű, de az oktatás magyar nyelven történik. Az oktatáson nagy hangsúlyt kapnak az egyéni, csoportos, workshop jellegű feladatok.

  A Masterfield Junior Szoftvertesztelő Akadémia a szoftvertesztelés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik intenzív programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és államilag elismert junior szoftvertesztelő szakképesítést szerezni.Tanfolyamunk tartalmazza a hivatalos ISTQB Foundation Level (CTFL) vizsgafelkészítő modult is!

  A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik intenzív programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

  A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik esti programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

  A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik hétvégi programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

  A Masterfield Webfejlesztő-frontend Akadémia a webes szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik intenzív programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és webfejlesztőként elhelyezkedni.

  A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Azure felhő alapú környezet szolgáltatásainak alapvető üzemeltetési feladatait.

  A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Office 365 felhő alapú környezet szolgáltatásainak alapvető üzemeltetési feladatait

  A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft SQL Server üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat: telepítés, adatbázisok kezelése, felhasználók és jogosultságok, titkosítás, hibatűrő rendszerek, SQL alapok, jelentéskészítés.

  A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Powershell alapjaival, a nyelv architektúrájával és kialakításának szempontjaival. Áttekintik a Powershell programozási lehetőségeit, melyek lehetővé teszik számukra, hogy a napi munkában felmerülő adminisztrációs feladataikat automatizálják.

  A hallgatók a tanfolyam elvégeztével képesek lesznek a Windows kliens operációs rendszer telepítésére, frissítésére, a felhasználói- és a hardverhibák kijavítására, kezelésére, valamint a Windows kliens operációs rendszer otthoni, kis-, közép- és nagyvállalati infrastruktúrába való beillesztésére.

  A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Windows Server üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatok végrehajtási lehetőségeivel, a rendszer felépítésével, a szerveradminisztrációs eszközök kezelésével.

  Tanfolyam naptár
  H K Sze Cs P Szo V
  26 27 28 29 30 1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30
  31 1 2 3 4 5 6
  Tanfolyam időpontok

  Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


  Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


  Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is