fbpx

Vágj bele és pályázz Te is!

Megnyílt a GINOP-1.2.8-20 és a VEKOP-1.2.6-20 számú, A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatásapályázat.

Megéri nálunk befektetned képzési forrásaidat! Tanfolyamainkkal magas szinten támogatjuk vállalkozásod sikerét és fejlődését. Válogass Te is  színvonalas kurzusaink között!

 

 

A vállalkozások folyamatosan újabb és újabb kihívásoknak kell, hogy megfeleljenek, és ez ezekhez való alkalmazkodás folyamatában kulcsfontosságú őket segíteni. A hazai kkv-k a magyar gazdaság fejlesztési potenciálját képezik, ugyanakkor termelékenységük, szervezeti működésük, emberi erőforrásaik, digitális felkészültségük tekintetében még jelentősen elmaradnak európai versenytársaiktól, miközben velük állnak versenyben. Ezért jelen felhívás olyan kkv-kat támogat, amelyek elkötelezettek termelékenységük növelésére és nyitottak a fejlődésre és technológiai megújulásra, figyelemmel a koronavírus gazdasági hatásai által leginkább sújtott vállalkozások nehézségeire.

 

Ez a pályázati forrás, május 29-től igényelhető a www.palyazat.gov.hu oldalon.

Alábbiakban összefoglaltuk neked a főbb paramétereket, pályázz velünk Te is a képzési forrásokra mielőbb!

Ismerd meg a pályázat fontos részleteit

 

Pályázati kód:

GINOP-1.2.8-20

Nem támogatható Közép-Magyarországi régió területén megvalósuló projekt.

VEKOP-1.2.6-20

Közép-Magyarországi régió területén megvalósuló projekt támogatható (Budapest, Pest megye)

Támogatás megnevezése:

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Támogatás formája:

feltételesen visszatérítendő - Önerő szükséges!

Támogatás mértéke:

70%

Támogatás minimum összege:

5 000 000 Ft

Támogatás maximum összege:

153 500 000 Ft

Rendelkezésre álló forrás:

33 300 000 000 Ft

18 816 000 000 Ft

Támogatási kérelmek várható száma:

1300-1600 db

750-1000 db

Beadás kezdete:

2020.05.29.

Beadási határidő:

2020.11.02.

Támogatás elnyerésének módja:

egyszerűsített kiválasztási eljárásrend

Támogatás célja:

A hazai KKV-k termelékenységének növelése és technológiai megújulásának támogatása.

Kedvezményezettek köre:

Mikro-, kis-, és középvállalkozások:

a) rendelkeznek legalább egy lezárt (beszámoló), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel (az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele),

b) amelyek adóhatósági nyilvántartásban szereplő foglalkoztatotti létszáma 2020. április hónapra

vonatkozóan minimum 5 fő volt,

c) amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók vagy kettős könyvvitelt vezető vállalkozások, szövetkezetek, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető vállalkozások fióktelepei.

Önállóan támogatható tevékenységek:

a) Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártás megoldások beszerzését.

Az önállóan támogatható tevékenységek költségének el kell érniük a projekt elszámolható összköltségének legalább 20%-át.

Önállóan nem támogatható tevékenységek:

b) Információs technológia-fejlesztés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el).

c) Új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, immateriális javak beszerzése és kapcsolódó (szolgáltatási, tanácsadási jellegű) költségeik (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érhetik el).

d) A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlan beruházás, kizárólag bővítés, átalakítás, korszerűsítés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el).

e) Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele: előre rögzített szolgáltatói listán szereplő, nyílt kiválasztáson, valamint részletes szakmai előminősítésen átesett szolgáltatóktól igénybe vett, a felhívás 3.4.1.1. o) pontjában részletezett szolgáltatástípusok (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érheti el)

f) Képzés: a vállalat fejlődéséhez szükséges, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő képzés, amely kizárólag a https://vali.ifka.hu honlapon regisztrált szolgáltatóktól vehető igénybe. (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érheti el)

g) Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melyek célja a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával (legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 50%-át érhetik el).

h) Általános (rezsi) költségek (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 1%-át érheti el) i) Ingatlan bérlés (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 10%-át érheti el a forgóeszközökkel együtt),

j) Forgóeszköz vásárlás (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 10%-át érheti el az ingatlan bérleti díjjal együtt)

Az önállóan nem támogatható tevékenységek költsége nem haladhatja meg a projekt elszámolható összköltségének 80%-át.

A felhívás és a kitöltő program elérhető:

https://www.palyazat.gov.hu/ginop-128-20-a-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-modern-zleti-s-termelsi-kihvsokhoz-val-alkalmazkodst-segt-fejlesztsek-tmogatsa-1#

https://www.palyazat.gov.hu/vekop-126-20-a-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-modern-zleti-s-termelsi-kihvsokhoz-val-alkalmazkodst-segt-fejlesztsek-tmogatsa-1#