Model-Based Testing tanfolyam ősztől a Masterfieldnél

2016-05-12

A Masterfield Oktatóközpont ősztől tovább bővíti az ISTQB szoftvertesztelői képzés portfólióját. Régóta terveztük a világszerte ritkaságszámba menő Model-Based Tester tanfolyam megszervezését. Az 'MBT' az ISTQB megújult strukt...

A Masterfield Oktatóközpont ősztől tovább bővíti az ISTQB szoftvertesztelői képzés portfólióját. Régóta terveztük a világszerte ritkaságszámba menő Model-Based Tester tanfolyam megszervezését. Az 'MBT' az ISTQB megújult struktúrájában a Specialist ágon helyezkedik el, Foundation szinten, annak kiegészítő eleme.

modell alapú tesztelés során a tesztelendő rendszert reprezentáljuk, modellezzük. Nem az egészet, hanem elég csak a vizsgálni kívánt részegységet. Előnye, hogy a létrehozott modell után a teszteseteket már automatikusan generálhatjuk. Az automatizmusnak köszönhetően a modell könnyen áttekinthető, így a rendszer megértése is egyszerúbbé válik.

Oktatóközpontunk a 2 napos képzés alatt saját fejlesztésú, akkreditált, angol nyelvú tananyaggal készíti fel a modulon résztvevőket a vizsgára. A felkészülés során érdekes mintapéldákkal és minta vizsgakérdésekkel várjuk a hallgatókat!

A vizsgaközpont Magyarországon már felvezette a vizsgaidőpontot naptárába, novemberben lesz itthon az első vizsga. A tanúsítványt megszerző tesztelő a Foundation szinten túl képes lesz a speciális képességú, modell alapú tesztelő eljárások elvégzésére, átfogó ismereteket szerez annak módszertanáról és technikáiról.