fbpx
Aki webfejlesztéssel foglalkozik, az tudja, hogy a World Wide Web Consortium (W3C) ajánlásokat (nyílt szoftver szabványokat) alkot a világhálóra (World Wide Web). Az ajánlás egy jogdíj nélküli szabadalom, ami lehetővé teszi bárki számára, ...

Aki webfejlesztéssel foglalkozik, az tudja, hogy a World Wide Web Consortium (W3C) ajánlásokat (nyílt szoftver szabványokat) alkot a világhálóra (World Wide Web). Az ajánlás egy jogdíj nélküli szabadalom, ami lehetővé teszi bárki számára, hogy implementálja azt. A Konzorcium azonban a gyártókra bízza szabványainak alkalmazását.

Október 27-én a W3C bejelentette, hogy a honlapján egy kifejezetten a webes fejlesztőknek szánt szekciót hozott létre. Az új W3C Developers Avenue célja, hogy egy helyen gyújtse össze és tegye elérhetővé a fejlesztők számára legfontosabb W3C-s erőforrásokat.

Az október hónap egyébként is bővelkedett újdonságokban, hiszen a W3C elindította első Online Fizetés Munkacsoportját (Web Payments Working Group) is, melynek célja az online fizetés könnyebbé és biztonságosabbá tétele.
Mindemellett pedig a Webes Értesítés Munkacsoport (Web Notification Working Group) megjelentette a Webes Értesítés (Web Notifications) W3C ajánlást, mely egy API-t definiál a végfelhasználó értesítésére. Az értesítések lehetővé teszik, hogy a felhasználó a weboldal kontextusán kívül is tudomást szerezzen eseményekről, például egy e-mail érkezéséről.

Azért, hogy a magyar webes fejlesztők is tudják tartani a lépést, ingyenes konferencián ismerhetik meg a legújabb webes trendeket és technológiákat útvesztőjében.

A Magyarországi Web Konferencia 2015 november 14-én, szombaton kerül megrendezésre az Óbudai Egyetemen. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Akik még csak most ismerkednek a webfejlesztéssel, vagy szívesen képeznék tovább magukat valamely speciális irányba, jöjjenek el a Masterfield Oktatóközpont webes fejlesztéshez kapcsolódó tanfolyamainak egyikére!


Kapcsolódó tanfolyamok:

HTML és HTML 5 technológiák
Javascript alapok
Javascript haladó

C# programozás alapok
C# programozás haladó

Java haladó (web és adatbázis programozás)
Oracle - Oracle Weblogic Server - JavaServer Pages
Mysql - Apache - PHP
Biztonságos szoftverfejlesztés (MySQL, Apache, PHP)
Felhasználóbarát felületek készítése
ASP.NET MVC alkalmazások fejlesztése
UML modellező nyelv használata

W3C-Developers-Diagram